Metode

Metode

Whitepapers:

Renset for robot-trafik

For at undgå at indregne trafik fra robotter, der kunstigt kan forøge trafikken på et site, bliver alle trafiktal filtreret for:

  • Computere med unormalt mange sidevisninger
  • Computere med unormalt mange sidevisinger på få websites
  • Computere med unormalt meget tid på internettet
  • Computere med unormalt mange sidevisninger på kort tid

Demografi fra panel

Disse informationer hentes fra et stort brugerpanel af danskere, der har fortalt systemet om dem selv, og har sagt ja til automatisk at rapportere hvilke hjemmesider de besøger til systemet. Du er måske selv stødt på spørgeskemaer fra Danske Medier Research/Gemius på danske hjemmesider.

Panellisterne skal leve op til stramme krav for at få lov at indgå i målingerne. Alle der har givet modstridende svar i undersøgelsen sorteres fra, og det samme gør alle der f.eks. indikerer, at den computer de sidder med på det tidspunkt hvor de udfylder det indledende spørgeskema, benyttes af andre end dem selv. For at blive panellist kræves det også, at den cookie, som systemet sætter hos paneliisten ikke slettes. Derfor bliver panellister først godkendt, når systemet har genkendt dem, og konstateret at de stadig findes, i over en måned.

Resultaterne fra panelet bliver, før det bliver benyttet, vejet på plads ud fra både sociodemografiske kendetegn (som køn og alder) samt adfærdsmæssige kendetegn.